Børnenes udvikling bliver styrket ved hver lille ting vi gør hos brumbasserne.

Om vi leger i haven og venter på tur ved rutchebanen, eller klæder os på og venter tålmodigt på de andre, eller bære over de mindre børn som ødelægger togbanen uden at vide at de faktisk ødelægger de stores leg. Vi lære at acceptere aldersforskellen, og skåner både store og små med hver deres aktiviteter, så de ikke ødelægger leget for hinanden. 

selvværet og selvtilliden arbejdes bedst op med tryghed og anerkendelse, og jeg giver mig god tid til at skabe trygheden i den situation vi står i lige nu, om de er urolige ved sovetid, og har brug for en ekstra lang puttetid, en hånd på kinden eller en rolig sang, at de får forståelse når feks. de store bliver frustreret over at de små ubevidst gør noget der kan være irriterende, får forklaret at jeg godt forstår de bliver sure, men de små ved, endnu ikke bedre. De store får lov at lege i gangen når de får brug for at lege uden de mindres indblandning, når der er lyst og behov for det. 

Vi synger sange om, humøret og venskaber, bagefter snakker vi om hvad vi har lært af sangen, feks. sætter ord på hvad en ven er, hvordan kan vi genkende humøret, og hvordan vi bedst hjælper hianden ud af dårligt humør.