Gennem sommeren, snakkede vi om sol, regn og vind, vi har fulgt sommerblomsterne, og har fundet ud af at de altså skal vandes og have sol, hvis de skal blive store og flotte. Vi har fundet ud af at planter og blomster bliver tørstige lige som os, at de kan få det alt for varmt lige som os, og da efteråret ramte, fandt vi også ud af at sommerblomsterne ikke kan leve i kulde. og nej det hjalp ikke at give blomsterne tøj på🙃

Efterårets flotte farver, inspirerede os til at være kreative, aftnerne er begyndt at blive mørke, og vi har taget efteråret indendørs, ved at finde flotte blade og laminere dem, og selv om det er en mørkere tid, kunne der skabes lys i form af laterner. Stolte er børnene når de bliver hentet om eftermiddagen og viser deres fine kreationer frem til mor og far ❤

 

  • ricco laver en laterne

  • Roland posemaler sin laterne

vores udgave af et insektbo

Vi lære meget om dyr hjemme hos brumbasserne. Vi har nemlig have og hus fyldt med dyr. Børnene er meget glade for undulaterne som ikke pipper med skrapper, de kan længe sidde og kigge på dem, og har været med til at sørge for mad, vand og friske grønsager til dem. De er ikke nemme at fange så vi har aldrig kunne røre dem, men de flotte farver på fuglene har vi snakket meget om.

Vi har også 2 hunde hos os. De kommer gerne med udenfor når vi er i haven. Indendørs er børnene ikke sammen med dem. Børnene elsker at kaste pinde og bolde og se hvordan hundene henter dem. Vi ved at hundene laver puha i haven, og at de graver deres kødben ned i jorden. Alle brumbasserne kender alt til hunde, de har nemlig også sådan nogle derhjemme har vi fundet ud af 😀 Om sommeren har vi 2 kaniner i haven, der bliver plukket græs og givet mad og vand hver dag. Der er ingen fare for jeg glemmer dem, for børnene løber som det første, ud for at tjekke til kaninerne. Vi såede gulerødder i sommers, og Victor gik troligt hen og hev 2 gulerødder op af jorden, en til hver kanin inden han hentede deres mad. Vi lære gennem dyrene at være forsigtige, at holde af og passe på. Vi føler et ansvar over for dyrene, og ved at de er afhængige af os for at overleve. Vi lære dyrene at kende ud fra deres adfærd, deres mad og lyde. 

Vi har desværre også i år lært at dyrene ikke lever evigt da vi måtte sige farvel til vores guldhamster, som vi fandt død en mandag morgen. Sorgen var dog ikke så stor hos brumbasserne, da det jo ikke helt er til at forstå. Vi snakkede om at nu var den død og skal begraves. Vi sagde farvel og tak, men ventede med at begtrave den til efter fyraften 😉

Vi fik dog hurtigt et nyt guldhamster som vi kigger til flere gange dagligt, der falder nogengange lidt mad fra frokosten ned til den, som både den og børnene syns er rigtig hyggeligt.

Ude i naturen finder vi små krybdyr, især victor går og finder snegle. Vi synstes de små dyr er meget spændene men svære at finde. Så vi har, i fællesskab, lavet et insektbo så vi rigtig kan studere de små dyr.

I sommers fik vi nogle regnbyer i varmen, "vi" smed alt tøjet pånær bleen og mærkede regnen på hele kroppen. Vi snakker meget om vejret; regn, sol, blæst og sne, og i uvejr er vi ude i kort tid af gangen for at mærke vind og vejr uden at blive gennemblødte eller kolde.

  • efter et regnskyld kunne vi lege i vandpytter

  • Vi hilser på en vagtel som vi fik med hjem :)

  • Victor finder kaninmaden frem